sport pro každého

Zlatá koruna pro Marii alias Majku Haškovou

24.03.2015 22:39

Krajští radní ve středu předali v rámci slavnostního vyhlášení Zlaté koruny Královéhradeckého kraje ocenění patnáctce vybraných dobrovolníků za jejich činnost s dětmi a mládeží. Mnozí z nich se nezištně věnují ve svém oboru dětem i desítky let. Mezi oceněnými byla i Marie Hašková z Broumova. Na cenu byla Marie Hašková navržena v listopadu loňského roku bývalým zaměstnavatelem, tedy Mateřskou školou Broumov, ale ne za práci v mateřské škole, ale za práci cvičitelky oddílu Cvičení rodičů a dětí, které neúnavně vede již mnoho let.

"Setkává se tam s dětmi ze školky a podporuje jejich tělesnou zdatnost. Jsme rádi, že ocenění získala, protože nominovaných bylo mnoho a věřím, že snad se nenajde nikdo, kdo by jí ho nepřál," komentovala úspěch Marie Haškové ředitelka MŠ Broumov Taťána Loudová.

"To ocenění je pro mne velká výzva, abych v tom cvičení s dětmi pokračovala dál. Ty děti mne dobíjejí v tom dobrém slova smyslu. Když člověk vidí, co děti zvládnou, když přijdou, a jak daleko se posunou po nějaké době, tak má člověk radost, že pro ně a pro jejich zdraví něco může udělat," řekla Marie Hašková a dodala: "Chtěla bych poděkovat pořadatelům za celou organizaci vyhlašování. Vím, že jim to muselo dát velkou práci z tak velkého počtu nominovaných vybírat."

Jako doprovodný program ukázaly své umění děti z Domova dětí a mládeže Nová Paka. Ty všem předvedly v několika skladbách, jak se hraje na africké bubny. "No to bylo také nádherné, jak je paní učitelka dovedla vyburcovat," ocenila kulturní program Marie Hašková.

V sále krajského zastupitelstva převzalo plaketu se svým jménem a pamětní list všech patnáct dobrovolníků. Jako překvapení a milý dárek dostali ocenění z rukou radních také nové tablety. Letos se jednalo o první ročník, do kterého bylo přihlášeno 59 účastníků, z nichž někteří se také přišli podívat.

"Mohu vás ubezpečit, že to příští rok uděláme zase. My si té vaší práce nesmírně vážíme," ujistil všechny přítomné náměstek hejtmana Otakar Ruml. "Mnohdy je taková činnost nejen na úkor času a peněz, ale i na úkor osobního a rodinného života," dodala radní pro školství Táňa Šormová.

 

Vyhledávání

Kontakt

Rekreační sport Broumov TJ Slovan, z.s.
U horní brány 81
Broumov
55001
732 154 955